• Október - mesiac zdravej výživy
          • Október - mesiac zdravej výživy

          • Mesiac október je každoročne v našej ZŠ spojený s témami zdravej výživy. Počas štyroch týždňov si deti v triedach a v ŠKD pripomínali dôležitosť konzumácie zdravých potravín.

            V šk. roku 2023/24 sme sa zapojili so žiakmi 3. a 4. ročníka do projektu: "Viem, čo zjem". Vyučovacie hodiny čítania boli spestrené rôznymi aktivitami na témy: Vyvážená strava, Pitný režim, Ovocie a zelenina a Hygiena potravín. 

            Svetový deň zdravej výživy sme si pripomenuli tak, že si všetci žiaci priniesli zdravú desiatu. Body sa udeľovali za cereálne pečivo, ovocie, zeleninu, mliečne výrobky a zdravý nápoj.Výhercovia tried:

            1. ročník: Marko G., 2. ročník: Veronika S., Patrik K., Marcel M., 3. ročník: Albert Ž., 4. ročník: Nela Ž.

            Dňa 19.10.2023 sme prijali pozvanie MŠ na "Deň jablka". Pani učiteľky z MŠ si pre našich žiakov pripravili aktivity: tvorivé dielne, ochutnávku rôznych odrôd jabĺk, súťažné kvízy, osemsmerovku a puzzle. Na záver si mohli žiaci pochutnať na jablkových mafinoch.Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

        • Športom ku zdraviu
          • Športom ku zdraviu

          • Dňa 3.10. sa pod týmto názvom, za krásneho slnečného počasia, uskutočnila na školskom dvore spoločná akcia ZŠ a MŠ. Deti športovali v 6-ich zmiešaných družstvách a ich úlohou bolo prejsť 6 stanovíšť, na ktorých im pani učiteľky pripravili rôzne športové disciplíny. Na záver všetci športovci dostali medailu a občerstvenie.